Яйця, фаршировані оселедцевою масою, зі смаженим м'ясом

Яйця, фаршировані оселедцевою масою, зі смаженим м’ясом

Інгредієнти:

  • 6 яєць,
  • 300 г вимоченого оселедця,
  • 120 г вершкового масла,
  • 12 тонких скибочок смаженого холодного м’яса,
  • 5 помідорів,
  • 1 ст. ложка зеленої цибулі,
  • 50 г зеленого салату,
  • 2 ст. ложки рубаної зелені,
  • 1 банка майонезу,
  • 1 ч. ложка желатину,
  • перець,
  • маслинова олія,
  • оцет.

Спосіб приготування:

  1. Круто зварені яйця розрізати уздовж на половинки. Жовтки вийняти. Оселедець очистити, пропустити крізь м’ясорубку. Вершкове масло розтерти до консистенції густої сметани, додати оселедець, жовтки, рубану зелену цибулю, поперчити, ретельно розтерти і цією масою заповнити половинки білків. Покласти їх розрізом униз на дошку і залити кілька разів напівзастиглим майонезом, змішаним з желатином, розчиненим у 1/4 склянки води. Поставити яйця в холодильник, щоб майонез добре зміцнів.
  2. На круглу плоску тарілку розкласти скраю скибочки смаженого м’яса, вирізані за формою і розміром залитих яєчних половицок. На м’ясо розрізом униз розкласти яйця, навколо докласти дольки нарізаних помідорів шкіркою до краю тарілки. На помідори букетиками покласти рубану зелень.
  3. У середину тарілки покласти грубо нарізаний зелений салат, заправлений маслиновою олією й оцтом за смаком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *