Інгредієнти:
- 6 яєць,
- 300 г вимоченого оселедця,
- 120 г вершкового масла,
- 12 тонких скибочок смаженого холодного м’яса,
- 5 помідорів,
- 1 ст. ложка зеленої цибулі,
- 50 г зеленого салату,
- 2 ст. ложки рубаної зелені,
- 1 банка майонезу,
- 1 ч. ложка желатину,
- перець,
- маслинова олія,
- оцет.
Спосіб приготування:
- Круто зварені яйця розрізати уздовж на половинки. Жовтки вийняти. Оселедець очистити, пропустити крізь м’ясорубку. Вершкове масло розтерти до консистенції густої сметани, додати оселедець, жовтки, рубану зелену цибулю, поперчити, ретельно розтерти і цією масою заповнити половинки білків. Покласти їх розрізом униз на дошку і залити кілька разів напівзастиглим майонезом, змішаним з желатином, розчиненим у 1/4 склянки води. Поставити яйця в холодильник, щоб майонез добре зміцнів.
- На круглу плоску тарілку розкласти скраю скибочки смаженого м’яса, вирізані за формою і розміром залитих яєчних половицок. На м’ясо розрізом униз розкласти яйця, навколо докласти дольки нарізаних помідорів шкіркою до краю тарілки. На помідори букетиками покласти рубану зелень.
- У середину тарілки покласти грубо нарізаний зелений салат, заправлений маслиновою олією й оцтом за смаком.