Юшка з буряків холодна

Юшка з буряків холодна

Інгредієнти:

  • 4 шт.буряка,
  • 1 морквина,
  • 1 ст. ложка 3%-ного оцту,
  • 1,5 л хлібного квасу,
  • 3 свіжі огірки,
  • 2 яйця,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • зелень петрушки і кропу,
  • зелена цибуля,
  • 8 ст. ложок сметани.

Спосіб приготування:

  1. Буряк і моркву нарізають соломкою, припускають (буряк для збереження кольору — оцтом). Молодий буряк використовують разом з бадиллям; нарізане бадилля додають до буряка за 10—15 хв до готовності. Готові овочі охолоджують у відварі. Решту овочів і продуктів готують так само, як для холоднику овочевого. Сметану, яйця, зелену цибулю, цукор, сіль з’єднують і ретельно перемішують, додають припущені овочі разом з відваром, огірки і квас. Подаючи до столу, юшку посипають дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *