Інгредієнти:
- Баклажани – 4 кг,
- Болгарський перець – 3 шт,
- Цибуля – 3 шт,
- Морква – 3 шт,
- Часник – 1 шт,
- Цукор – 1/2 склянки,
- Оцет – 1/2 склянки,
- Кип’ячена вода – 1/2 склянки,
- Олія для смаження,
- Сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Баклажани нарізати товстими кружечками, посолити і залишити від 30хв до 1 год, щоб стекла гіркота.
- Наступним кроком смажимо баклажани, але не до повної готовності, спочатку з одного боку, а потім з іншого.
- Коли баклажани готові, зняти з вогню, відкласти.
- Далі грубо ріжемо: перець смужками, цибулю на півкільця, мовкру натерти на крупній тертці.
- Підсмажити трохи овочі і в кінці додати пропущений через прес часник. Можна також петрушку за бажанням.
- Викласти в каструлю шарами: баклажани – заправка з овочів – баклажани …
- Залити маринадом, для цього змішати воду, цукор і оцет.
- Зберігати в холодильнику.