Фото закуски з баклажанів

Закуска з баклажанів

Інгредієнти:

  • Баклажани – 4 кг,
  • Болгарський перець – 3 шт,
  • Цибуля – 3 шт,
  • Морква – 3 шт,
  • Часник – 1 шт,
  • Цукор – 1/2 склянки,
  • Оцет – 1/2 склянки,
  • Кип’ячена вода – 1/2 склянки,
  • Олія для смаження,
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Баклажани нарізати товстими кружечками, посолити і залишити від 30хв до 1 год, щоб стекла гіркота.
  2. Наступним кроком смажимо баклажани, але не до повної готовності, спочатку з одного боку, а потім з іншого.
  3. Коли баклажани готові, зняти з вогню, відкласти.
  4. Далі грубо ріжемо: перець смужками, цибулю на півкільця, мовкру натерти на крупній тертці.
  5. Підсмажити трохи овочі і в кінці додати пропущений через прес часник. Можна також петрушку за бажанням.
  6. Викласти в каструлю шарами: баклажани – заправка з овочів – баклажани …
  7. Залити маринадом, для цього змішати воду, цукор і оцет.
  8. Зберігати в холодильнику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *