Інгредієнти:
- Продукти на 2 порції: 2 біфштекси з філейної частини (усього 350-400 г),
- 2 ст. ложки олії,
- сіль,
- перець.
Спосіб приготування:
- Біфштекси змастити з усіх боків олією, за якийсь час до приготування покласти на тарілку, закрити плівкою і попередньо нагріти. Жир теж не повинен бути крижаним. Залишками олії змастити верхній бік біфштексів. У цей час прогрівають спеціальний посуд для підрум’янювання протягом 7 хв. Вийняти посуд із камери, поперчити м’ясо, покласти промасленим боком донизу всередину посуду і смажити.
- Якщо м’ясо добре прогріте, то воно, швидко набуває потрібного кольору і його можна перевертати. Навіть якщо шипіння не чути, посуд ще віддає тепло, але темнішим м’ясо не стане. Тонкі скибочки м’яса вже готові, а товсті біфштекси потрібно готувати ще 0,5—1 хв при мінімальній потужності. Посолити і додати до соку трохи вершкового масла. Подавати в тому ж посуді.
- Для біфштексів у вершковому соусі додати до соку 50 мл сметани або кислих вершків. Вершки теж треба попередньо прогріти протягом 25 секунд.