X
    Категорії: Борщі

Борщ український

Інгредієнти:

  • 3 буряки
  • 150 г свіжої капусти
  • 3 картоплини
  • по 1 шт. моркви і кореня петрушки
  • 1 голівка ріпчастої цибулини
  • 2 дольки часнику
  • 2 ст. ложки томата-пюре
  • 1 ст. ложка пшеничного борошна
  • 20 г шпику
  • 40 г жиру
  • по 1 ст. ложці цукру і 3%-ного оцту
  • 1 солодкий перець
  • 1,5 л бульйону
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Буряк нарізають соломкою і тушкують з додаванням оцту, жиру, цукру, томату-пюре і невеликої кількості бульйону. Коріння і цибулю, нарізані соломкою, пасерують.
  2. У киплячий бульйон опускають свіжу капусту, нарізану соломкою, доводять до кипіння, кладуть нарізану брусочками або дольками картоплю, варять 10—15 хв, потім додають пасеровані овочі й тушкований буряк і доводять до кипіння, після чого додають солодкий перець, нарізаний соломкою, заправляють білим соусом, додають сіль, спеції і варять до готовності. Перед закінченням варіння борщ заправляють часником, розтертим зі шпиком, і зеленню.
  3. Подають борщ із яловичиною, свининою. Окремо подають пампушки. Для їхнього приготування із дріжджового тіста формують кульки масою 30 г, кладуть їх на змащений маслом лист і залишають, щоб підійшли. Потім змащують яйцем і випікають 5—7 хв.
  4. Подаючи до столу, пампушки поливають часниковим соусом. Для його приготування часник розтирають із сіллю, з’єднують з олією і холодною кип’яченою водою.