Інгредієнти:
- 8 склянок борошна,
- 125 г вершкового масла,
- 2 склянки молока,
- 2 склянки цукру-піску,
- 3 яйця,
- півсклянки кагору,
- 1 ст. ложка какао,
- 300 г ядер волоського горіха,
- 1,5 ч. ложки солі,
- 100 г дріжджів.
Спосіб приготування:
- Тісто для горіхової булочки готується безопарним способом. У підігрітому молоці розводять дріжджі й розтирають їх до зникнення грудок. Вливають кагор, кладуть цукор, яйця, сіль, какао, олію, борошно, дрібно порубаний горіх; потім масу перемішують і вибивають на столі. Після цього тісто кладуть у посуд, зав’язують серветкою і ставлять у тепле місце для бродіння. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, його на столі вдруге вибивають і ставлять у тепле місце. Готове тісто формують в одну велику булочку, кладуть на металевий лист, змащений маслом, і ставлять у тепле місце, щоб підійшло, на 60—80 хв. Потім булочкубу випікають при температурі 200—210 С протягом 1—1,5 години.
- Готовність булочки визначається за кольором скоринки і за вагою булочки. У готової булочки колір скоринки золотавий, а вага легка. Булочку зверху покривають глазур’ю з паперового кондитерського мішечка, наносячи на неї різні орнаменти.