X

Булочка горіхова

Інгредієнти:

  • 8 склянок борошна,
  • 125 г вершкового масла,
  • 2 склянки молока,
  • 2 склянки цукру-піску,
  • 3 яйця,
  • півсклянки кагору,
  • 1 ст. ложка какао,
  • 300 г ядер волоського горіха,
  • 1,5 ч. ложки солі,
  • 100 г дріжджів.

Спосіб приготування:

  1. Тісто для горіхової булочки готується безопарним способом. У підігрітому молоці розводять дріжджі й розтирають їх до зникнення грудок. Вливають кагор, кладуть цукор, яйця, сіль, какао, олію, борошно, дрібно порубаний горіх; потім масу перемішують і вибивають на столі. Після цього тісто кладуть у посуд, зав’язують серветкою і ставлять у тепле місце для бродіння. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, його на столі вдруге вибивають і ставлять у тепле місце. Готове тісто формують в одну велику булочку, кладуть на металевий лист, змащений маслом, і ставлять у тепле місце, щоб підійшло, на 60—80 хв. Потім булочкубу випікають при температурі 200—210 С протягом 1—1,5 години.
  2. Готовність булочки визначається за кольором скоринки і за вагою булочки. У готової булочки колір скоринки золотавий, а вага легка. Булочку зверху покривають глазур’ю з паперового кондитерського мішечка, наносячи на неї різні орнаменти.