Інгредієнти для тіста:
- 200 мл молока,
- 2 ст.л. цукру (без верху),
- 1 ст.л. сухих дріжджів (18 г свіжих),
- 1 ч.л. солі,
- 20 г вершкового або рослинного масла,
- 600 мл борошна (300 г)
Для начинки:
- 150 г сиру типу Гауда.
Для змащення:
- 1 яйце,
- 1 ст.л. молока,
- 1 ч.л. раст масла.
Для начинки:
- 8 сосисок типу «Віденських».
Для змащення верху:
- 1 яйце, 1 ст.л. молока або вершків.
Опціонально:
- тертий пармезан,
- кетчуп,
- кріп.
Спосіб приготування:
- Тісто розділити на кульки по 70 г вагою – у мене їх вийшло 8 штук. Розмір – як тенісний м’яч.
- Кожна кулька розкотити в коржик і покласти очищену сосиску
- Згорнути як вареник і заліпити краю, щільно притискаючи сосиску до тіста. Розрізати впоперек на 8 частин, залишаючи корінець нерозрізаним.
Нижній шматочок кладемо наліво з одночасним розворотом (поставити як пеньок), наступний – направо.- Наступні дії – в шаховому порядку.
- У підсумку виходить така Гусеничка.
- Духовку поставити на нагрів на 220 С.
Постелити на деко папір для випічки. Покласти булочки на 15 хвилин в тепле місце. - Змастити верх яйцем + молоко.
Верх за бажанням можна трохи змастити кетчупом зигзагами, посипати пармезаном і кропом. - Випікати приблизно 20 хвилин або дивіться по вашій духовці – до золотистого кольору.