X

Булочки із пшеничного борошна

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки борошна,
  • 5 склянок води,
  • 1 ч. ложка цукру-піску,
  • 1,5 ч. ложки солі,
  • 50 г дріжджів.

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі розпускають в одній склянці теплої води з додаванням однієї чайної ложки цукру й однієї склянки просіяного борошна. Усе добре вимішують і ставлять утепле місце на 25 хв для збільшення в об’ємі удвічі. Потім вливають решту води, засипають муку і сіль.
  2. Посуд із замішаним тістом зав’язують серветкою і ставлять у тепле місце для піднімання на 1—2 години.
  3. При першому підніманні (удвічі) тісто слід обім’яти. Краще за все тісто викласти на спеціальну дошку, посипану борошном, і добре його вибити, а потім удруге поставити на піднімання. Протягом 1,5 години дозрівання тісто вибивають двічі.
  4. Готове тісто ділять на шматки необхідного розміру і попередньо дають їм підійти від 3 до 8 хв, потім формують, кладуть у спеціальну металеву форму або на металевий лист, змащений маслом, посиланий борошном, і ставлять, щоб підійшло, в тепле місце на 20—40 хв, у залежності від величини булок.
  5. Випікають булочки при температурі 200—250°С протягом 25—60 хв. Перед тим як посадити в піч, булочки посипають борошном або змочують водою.