X

Cуп-пюре із форелі

Інгредієнти:

  • 2 свіжі форелі
  • 200 г філе лосося
  • 4 ч.л. відвареного рису
  • 1 морква
  • 1 корінь селери
  • 1 ст.л. борошна
  • 100 мл білого столового вина
  • 3-4 пера зеленої цибулі
  • 2 ст.л дієтичного маргарину
  • 1/2 лимона
  • 1/4 лаврового листа
  • 1 невеликий пучок кропу
  • кілька листків щавлю
  • мелений білий перець
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Форель вимити, випатрати і відрізати голови, гострим ножем розрізати рибу від голови до хвоста вздовж хребта. Відокремити філе від хребта, пінцетом видалити дрібні кістки що залишилися. Покласти філе внутрішньою стороною вгору і за допомогою тонкого гострого ножа видалити шкіру. Очищене від шкіри філе промити й нарізати дрібними кубиками. Моркву і селеру очистити, вимити й нарізати кубиками. Філе лосося також нарізати кубиками.
  2. Маргарин розігріти в каструлі і підрум’янити в ньому кубики лосося, моркви і селери. Приправити невеликою кількістю солі, перцем і соком лимона.
  3. Насипати в каструлю борошно і залити її білим вином. Налити воду, покласти лавровий лист і нарізаний кріп і варити ще приблизно 20 хв. Рибний суп перелити через сито в іншу каструлю. Покласти в нього кубики сирого філе форелі, рис, дати закипіти і більше не варити. Щавель вимити, нарізати тонкими смужками, нарізати зелений лук і додати в суп.