Інгредієнти:
- 2 склянки борошна,
- 1 ст. ложка цукру,
- 2 ст. ложки маргарину,
- 1 яйце,
- 10 г дріжджів,
- 1/4 ч. ложки солі,
- півсклянки молока.
Спосіб приготування:
- У каструлю наливають тепле молоко і розчиняють дріжджі. Додають сіль, цукор, яйце, просіяне борошно і замішують не дуже круте тісто. Наприкінці замішування додають підігрітий маргарин, трохи перемішують і ставлять у тепле місце для бродіння.
- Тісто розкачують у джгут і розрізають на дрібні
шматочки. З кожного шматочка формують круглу кульку, а кульку розкачують у вигляді пальчиків завдовжки 10— 12 см із трохи загостреними кінцями. Пальчики вмочають у розігріту олію і кладуть впритул один до одного. - Після того як сайки підійдуть (60 хв), їх випікають при температурі 220—250°С протягом 20 хв.