X

Домашні сайки

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 2 ст. ложки маргарину,
  • 1 яйце,
  • 10 г дріжджів,
  • 1/4 ч. ложки солі,
  • півсклянки молока.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю наливають тепле молоко і розчиняють дріжджі. Додають сіль, цукор, яйце, просіяне борошно і замішують не дуже круте тісто. Наприкінці замішування додають підігрітий маргарин, трохи перемішують і ставлять у тепле місце для бродіння.
  2. Тісто розкачують у джгут і розрізають на дрібні
    шматочки. З кожного шматочка формують круглу кульку, а кульку розкачують у вигляді пальчиків завдовжки 10— 12 см із трохи загостреними кінцями. Пальчики вмочають у розігріту олію і кладуть впритул один до одного.
  3. Після того як сайки підійдуть (60 хв), їх випікають при температурі 220—250°С протягом 20 хв.