Інгредієнти:
- Співвідношення продуктів — за смаком.
Спосіб приготування:
- Очистити філе від жилок і зайвого жиру, покласти в емальовану чашку, облити оцтом навпіл з водою і дати полежати 3-4 дні. Вийняти, нашпигувати шпиком, натерти сіллю, обкачати в борошні й смажити на вертелі на сильному вогні, поливаючи жиром, а під кінець — сметаною. Сік повинен стікати на приготований лист, потім всипати в нього 0,5 ложки борошна, влити сметани, змішати, скип’ятити, облити цим соусом викладене на блюдо філе і гарнірувати смаженою картоплею і струганим хроном.
- Технологія смаження на вертелі: обгорнути яловичину папером для письма або фольгою, змастити маслом, прикріпити до вертела металевими шпильками, поставити під м’ясом металеве блюдо, поливати кожні 5-8 хв боком, що збирається на блюді. Коли м’ясо готове, зняти з вертела, покласти на дошку для різання м’яса, порізати гострим ножем поперек волокон, трохи навскіс, довгими товстими шматками, перекласти на блюдо і гарнірувати. Можна смажити і на рашпері, для чого необхідно звернути увагу на те, щоб усі частини уклалися однаково, інакше одна частина м’яса згорить, а інша залишиться сирою.