X

Філе з яловичини

Філе з яловичини

Спосіб приготування:

  1. Філе — найбільш підходяще м’ясо для страв, смажених на решітці або на сковороді, а також і для запікання (у цьому випадку його слід попередньо нашпигувати). Незалежно від того, чи будуть м’ясо пекти великим шматком або робити з нього біфштекси, турнедо, філе міньйон тощо, його слід очистити від сухожиль і плівок, щоб одержати чисте м’ясо (м’якоть).
  2. Якщо з м’яса виготовлятимуть відбивні, його слід нарізати поперек волокон і відбити сікачем або дерев’яним молотком до товщини 1 см. При смаженні на решітці шматки м’яса не повинні бути занадто тонкими, щоб усередині м’ясо залишалося соковитим.
  3. М’ясо на решітці потрібно смажити над розпеченим вугіллям, а на сковороді — у сильно розігрітій олії, що дозволяє швидко обсмажити м’ясо і зберегти його соковитість. Тривале смаження на решітці або сковороді призводить до надмірного підсихання м’яса. Для смаження на решітці необхідно 10—12 хв, а для смаження на сковороді 5—6 хв. Для запікання філе цілим шматком необхідно 25—30 хв., і в цьому випадку м’ясо слід поміщати в сильно нагріту духовку.
  4. Філе міньйон, біфштекс і турнедо готують з яловичого філе середнього розміру, а для запікання цілим шматком слід вибирати філе більш вгодованої тварини.