X

Фрикадельки по-шведськи

Фрикадельки по-шведськи

Інгредієнти:

  • 450 г фаршу ягняти (баранчика),
  • 25 г суміші для начинки із шавлії і цибулі,
  • 1 ч. ложка ворчестерширського соусу,
  • 1 збите яйце,
  • 400 г згущеного (без цукру) молока,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 середня цибулина, очищена і нарізана тонкими скибочками,
  • 2 ч. ложки борошна,
  • 1 ч. ложка екстракту з яловичини,
  • сіль і перець,
  • насіння кмину.

Спосіб приготування:

  1. Надзвичайно ніжні фрикадельки готують у пряному вершковому соусі. Щоб отримати зовсім інший аромат, використовують томатний соус.
  2. Ретельно розмішати фарш, суху суміш для начинки, соус і збите яйце. Сформувати 20 кульок.
  3. У малій каструлі, достатній для його, щоб помістилися в один шар усі фрикадельки, розтопити масло — близько 1 хв.
  4. Опустити фрикадельки, Простежити щоб вкрилися маслом. Готувати 4—6 хв, один раз перевернувши. Вийняти за допомогою шумівки.
  5. Всипати в олію цибулю, перемішати і готувати до м’якості 2—3 хв.
  6. Всипати борошно, екстракт яловичини і згущене молоко. Довести до кипіння, один раз перемішавши. Приправити.
  7. Покласти фрикадельки назад у соус, накрити кришкою і готувати 6,5—9 хв.
  8. Подавати з локшиною або картопляним пюре. Викласти фрикадельки і перш ніж полити їх соусом, ретельно його розмішати. За бажанням можна посипати насінням кмину.
  9. Примітки. Якщо важко знайти ягня (баранчика), то можна використовувати дуже пісну яловичину або свинину.