X

Холодець з гусячої печінки

Інгредієнти:

  • 1 печінка гусяча,
  • 1 ст. ложка масла,
  • 50 г шпику,
  • 1,5 склянки молока,
  • 0,5 склянки білого вина.

Для желе:

  • 0,5 л бульйону,
  • 0,5 лаврового листка,
  • 6 горошин перцю,
  • сік із половини лимона, 15 г желатину.

Спосіб приготування:

  1. У готовий м’ясний бульйон покласти спеції, дати покипіти на слабкому вогні під кришкою, процідити, додати лимонний сік і желатин, розчинений у 2 ст. ложках води, скип’ятити, охолодити желе до напівготовності. У приготовані формочки влити трохи желе, щоб воно наповнило їх до половини. Покласти скибочки печінки і залити їх желе до верху формочок.
  2. Приготування печінки. Очищену від плівки печінку залити молоком на 1—2 години, і коли вона побіліє, перекласти в каструльку зі шпиком і маслом, залити вином і тушкувати до м’якості. Готову печінку охблодити, нарізати скибочками і красиво покласти у формочки. Подавати на листках салату.