X

Голубці

Інгредієнти для начинки:

  • Яловичий фарш – 700 г,
  • Свинячий фарш – 250 г,
  • Рис (відварений) – 1 склянка,
  • Яйце – 1 шт,
  • Петрушка – 1 столова ложка,
  • Цибулина,
  • Паприка – 1 чайна ложка,
  • Сіль і перець – за смаком,
  • Томат-паста – 100 г,
  • Капуста – 1 середній качан,
  • До варена капуста – 500 г.

Соус:

  • Томат паста – 425 г,
  • Томати у власному соку – 800 г,
  • Курячий бульйон – 1/2 склянки,
  • Часник – 1 зубчик,
  • Коричневий цукор – 1 столова ложка,
  • Сіль і перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Зніміть верхні листки з качана і вимийте. Підготуйте велику каструлю з водою. Занурте качан капусти в киплячу воду на 3-4 хвилини, щоб листя стало м’якше. Вийміть і остудіть.
  2. Всі інгредієнти для начинки змішайте. Як тільки качан капусти охолов, відокремте листя. На кожен лист викладіть фарш, загорніть конвертиком.
  3. Якщо весь фарш витрачений, а капуста ще залишилася, то нашаткуйте її і викладіть на дно чистої каструлі. Вгору викладіть квашену капусту. Інгредієнти для соусу змішайте.
  4. Викладіть 1 шар голубців і залийте половиною приготованого соусу. Знову викладіть капусту – інші голубці – томатний соус. Закрийте каструлю кришкою і доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте 2-2,5 години.