Інгредієнти:
- 1 кг кабачків,
- 600 г молодої баранини або телятини,
- 30 г рису,
- 150 г масла,
- 50 г цибулі,
- 25 г борошна,
- 50 г томата-пюре або 100 г кислого молока,
- 200 г помідорів,
- 2 яйця,
- кріп і петрушка.
Спосіб приготування:
- Очистити кабачки від шкірочки, зрізати верхівки і видалити тонким ножем або виїмкою частину
м’якоті з насінням, залишаючи досить товсті стінки. Котлетну масу змішати з рисом; спасерувати на маслі цибулю і томат-пюре. Отриманим фаршем наповнити кабачки, обсипати зрізані верхівки борошном, щоб при тепловому обробленні не випадав фарш і не виливався сік. Наповнені кабачки обсмажити на маслі з усіх боків до утворення підсмаженої скоринки. Розкласти їх , у неглибокому посуді або на листі. - На маслі, у якому обсмажували кабачки, спасерувати для соусу дрібно нарізану цибулю, трохи борошна, червоний перець і томат-пюре або свіжі, очищені від шкірочки і насіння й дрібно нарізані помідори; залити водою або бульйоном і проварити.
- Отриманим легким, не дуже густим соусом залити кабачки, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропом, посолити за смаком і тушкувати під кришкою до готовності м’яса. Готові кабачки можна подати гарячими з кислим молоком. За бажанням, перед подачею їх можна залити соусом-крем, приготованим із рівних частин соусу, в якому кабачки тушкувалися, і суміші з кислого молока і яєць. На 1 кг соусу-крем додати 2 яйця і 1 жовток. Мішати суміш на вогні до згущення, не доводячи її до кипіння. Якщо суміш закипить, соус зсядеться.
- Подати як гарячу закуску, окремо можна подати кисле молоко.