X

Каша пшоняна молочна

Інгредієнти:

  • 1,5 скляний пшона,
  • 5 склянок молока або 3 склянки молока і 2 склянки води,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Перебране пшоно тричі промивають теплою водою.
  2. У каструлю з гарячим молоком додають сіль, підготовлене пшоно і, помішуючи, доводять до кипіння. Варять при слабкому кипінні 15 хв.
  3. Накривши каструлю кришкою, ставлять у духовку або на край плити і витримують 30 хв для випрівання.
  4. Подаючи до столу, у тарілки кладуть кашу і заправляють розігрітим вершковим маслом.