Інгредієнти:
- 400 г курячого філе,
- 150 г вершкового масла,
- 1 яйце,
- 100 г сухарів,
- жир для смаження в залежності від об’єму посуду,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- З обробленої й обмитої тушки курки знімають шкіру з філейної частини, вирізують велике (з кісточок) і мале філе, очищають їх від плівок, сухожиль і трохи відбивають, щоб вийшов рівний за товщиною шар. Якщо у великого філе утворилися прориви і прорізи, їх закривають шматочками малого філе.
- На середину великого філе кладуть шматок холодного вершкового масла видовженої форми, закривають його малим філе, загортають краї великого філе, щоб весь фарш був покритий м’ясом, надають котлеті грушоподібної форми, солять, змащують у яйці, двічі обкачують у сухарях і смажать у великій кількості жиру (фритюрі) 3-4 хв, а потім ставлять у духовку на 2-3 хв.
- Котлети подають до столу зі смаженою, нарізаною соломкою картоплею і вареним зеленим горошком, заправленим вершковим маслом.