X
    Категорії: Птиця

Котлети по-київськи

Котлети по-київськи

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе,
  • 150 г вершкового масла,
  • 1 яйце,
  • 100 г сухарів,
  • жир для смаження в залежності від об’єму посуду,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. З обробленої й обмитої тушки курки знімають шкіру з філейної частини, вирізують велике (з кісточок) і мале філе, очищають їх від плівок, сухожиль і трохи відбивають, щоб вийшов рівний за товщиною шар. Якщо у великого філе утворилися прориви і прорізи, їх закривають шматочками малого філе.
  2. На середину великого філе кладуть шматок холодного вершкового масла видовженої форми, закривають його малим філе, загортають краї великого філе, щоб весь фарш був покритий м’ясом, надають котлеті грушоподібної форми, солять, змащують у яйці, двічі обкачують у сухарях і смажать у великій кількості жиру (фритюрі) 3-4 хв, а потім ставлять у духовку на 2-3 хв.
  3. Котлети подають до столу зі смаженою, нарізаною соломкою картоплею і вареним зеленим горошком, заправленим вершковим маслом.