Інгредієнти:
- 500 г нежирної свинини з кісткою (лопатка),
- 60 г черствого хліба,
- 50 г цибулі,
- 20 г масла,
- 1 яйце,
- сіль,
- перець,
- 40 г товчених сухарів,
- 40 г олії для смажіння.
Спосіб приготування:
- Хліб вимочити у воді, віджати. Цибулю очистити, нарізати кружальцями, присмажити до світло-золотавого відтінку. М’ясо промити, видалити кістку, нарізати. Хліб, цибулю і м’ясо пропустити двічі крізь м’ясорубку, додати яйце, сіль, перець, ретельно перемішати, так, щоб вийшла однорідна маса. Зволоженими руками виготовити кульки, обкачати в товчених сухарях, приплюснути до товщини1,5 см, надати ножем овальної форми (котлети повинні звужуватися догори). Смажити на розігрітій олії. Викласти на довгастому блюді, полити олією, що залишилася від смажіння.
- Подавати котлети з картоплею, відвареними овочами, найкраще – із зеленим салатом. До жирної свинини треба додати яловичину (1/3 фаршу).
- Смачні такі котлети і з додаванням телятини.