X

Котлети рубані із свинини

Котлети рубані із свинини

Інгредієнти:

  • 500 г нежирної свинини з кісткою (лопатка),
  • 60 г черствого хліба,
  • 50 г цибулі,
  • 20 г масла,
  • 1 яйце,
  • сіль,
  • перець,
  • 40 г товчених сухарів,
  • 40 г олії для смажіння.

Спосіб приготування:

  1. Хліб вимочити у воді, віджати. Цибулю очистити, нарізати кружальцями, присмажити до світло-золотавого відтінку. М’ясо промити, видалити кістку, нарізати. Хліб, цибулю і м’ясо пропустити двічі крізь м’ясорубку, додати яйце, сіль, перець, ретельно перемішати, так, щоб вийшла однорідна маса. Зволоженими руками виготовити кульки, обкачати в товчених сухарях, приплюснути до товщини1,5 см, надати ножем овальної форми (котлети повинні звужуватися догори). Смажити на розігрітій олії. Викласти на довгастому блюді, полити олією, що залишилася від смажіння.
  2. Подавати котлети з картоплею, відвареними овочами, найкраще – із зеленим салатом. До жирної свинини треба додати яловичину (1/3 фаршу).
  3. Смачні такі котлети і з додаванням телятини.