Інгредієнти:
- 8 курячих ніжок, близко 1 кг,
- 50 г бекону з прожилками, без шкірки,
- 1 велика цибулина,
- 225 г моркви,
- 100 г пастернаку,
- 450 г картоплі,
- 400 г (1 банка) консервованих помідорів (соус злити),
- 1 апельсин,
- сіль,
- перець,
- петрушка.
Спосіб приготування:
- Бекон нарізати кубиками і готувати у закритій 3-літровій каструлі 2 хв.
- Дрібно нарізати цибулю, моркву нарізати скибочками, пастернак — кубиками, покласти у каструлю з беконом, накрити кришкою і готувати 3,5—5 (6) хв до м’якості.
- Зняти, якщо потрібно, шкірочку з ніжок і покласти їх зверху на овочі. Заправити томатами, посипати м’ясо петрушкою. Зверху покласти нарізану кубиками картоплю.
- Готувати з накритою кришкою 18—27 (30) хвилин. Перевіряти ніжки на готовність.
- Грубо покришити апельсин. Залити окропом і поставити відстоюватися.
- Перед закінченням приготування страви злити воду і вкинути петрушку.
- Гарнір з апельсина і петрушки надає м’ясу приємного аромату.