X

Курячі ніжки з пікантним гарніром

Курячі ніжки з пікантним гарніром

Інгредієнти:

  • 8 курячих ніжок, близко 1 кг,
  • 50 г бекону з прожилками, без шкірки,
  • 1 велика цибулина,
  • 225 г моркви,
  • 100 г пастернаку,
  • 450 г картоплі,
  • 400 г (1 банка) консервованих помідорів (соус злити),
  • 1 апельсин,
  • сіль,
  • перець,
  • петрушка.

Спосіб приготування:

  1. Бекон нарізати кубиками і готувати у закритій 3-літровій каструлі 2 хв.
  2. Дрібно нарізати цибулю, моркву нарізати скибочками, пастернак — кубиками, покласти у каструлю з беконом, накрити кришкою і готувати 3,5—5 (6) хв до м’якості.
  3. Зняти, якщо потрібно, шкірочку з ніжок і покласти їх зверху на овочі. Заправити томатами, посипати м’ясо петрушкою. Зверху покласти нарізану кубиками картоплю.
  4. Готувати з накритою кришкою 18—27 (30) хвилин. Перевіряти ніжки на готовність.
  5. Грубо покришити апельсин. Залити окропом і поставити відстоюватися.
  6. Перед закінченням приготування страви злити воду і вкинути петрушку.
  7. Гарнір з апельсина і петрушки надає м’ясу приємного аромату.