Інгредієнти:
- 1,4 кг зеленого перцю,
- 600 г помідорів,
- 150 г цибулі,
- 80 г жиру,
- 50 г копченого шпику,
- 5 г паприки,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Стручки м’ясистого зеленого перцю очистити від серцевини з насінням (якщо якщо попадеться гострий перець, зрізати також жилки усередині й ошпарити перець окропом) і нарізати широкими смужками. Помідори на кілька секунд опустити в окріп, вийняти, очистити від шкірочки і нарізати на четвертинки (великі на скибочки). Цибулю очистити, розрізати уздовж навпіл і нашаткувати впоперек на півкільця.
- Узяти досити велику нешироку каструльку, покласти в неї жир і підсмажити на ньому до прозорості нарізаний дрібними кубиками шпик, всипати нашатковану цибулю і підрум’янити її до яскраво-коричневого кольору. Подати паприку, швидко розмішати і негайно ж покласти нарізані зелений перець і помідори. Посолити і тушкувати спочатку без кришки на сильному вогні, потім, коли частина рідини випарується, під кришкою на помірному вогні до готовності. (З цієї кількості продуктів вийде приблизно 1 кг готового лечо).
- Таке лечо можна використовувати як приправу або гарнір. Якщо ж лечо подавати як самостійну страву, то в нього слід покласти сосиски або ковбасу – цілі або нарізані кружальцями; або перед тим, як подавати до столу, домішати до лечо збиті яйця, які зроблять страву густою. Можна також, аби страва була ситнішою, на початку тушкування всипати трохи рису.