X

Ледачі вареники на сніданок

Інгредієнти:

  • Сир однорідний 9% (протертий) – 500 г.,
  • борошно – 1 чашка (обсяг чашки 0,25 л),
  • яйце – 2 шт.,
  • цукор – 50 г.,
  • масло вершкове – 50 г.,

Спеція:

  • ванілін – 0,5 г.,
  • сіль за смаком для варіння,
  • сметана для подачі.

Спосіб приготування:

  1. Якщо сир неоднорідний, пропустіть його через м’ясорубку або протріть через сито. Потім додайте до нього яйця, цукор і ванілін. Ретельно перемішайте. Поступово додайте просіяне борошно. У вас вийде тісто.
  2. Посипте стіл борошном і розкачайте тісто у формі ковбаски 2,5 см в діаметрі. Наріжте її поперек на шматочки 1,5 см шириною (можете з тіста скачати кульки або надати будь-яку іншу форму, яку Вам підкаже фантазія).
  3. Закип’ятіть в каструлі підсолену воду і покладіть в неї вареники (кидайте кожний окремо, щоб не злиплися). Коли вода знову закипить і вареники спливуть наверх, можете їх витягати шумівкою.
  4. Подача. Готові вареники викладіть на тарілку, покладіть шматочок масла. Подавайте гарячими зі сметаною.