Інгредієнти:
- Сир однорідний 9% (протертий) – 500 г.,
- борошно – 1 чашка (обсяг чашки 0,25 л),
- яйце – 2 шт.,
- цукор – 50 г.,
- масло вершкове – 50 г.,
Спеція:
- ванілін – 0,5 г.,
- сіль за смаком для варіння,
- сметана для подачі.
Спосіб приготування:
- Якщо сир неоднорідний, пропустіть його через м’ясорубку або протріть через сито. Потім додайте до нього яйця, цукор і ванілін. Ретельно перемішайте. Поступово додайте просіяне борошно. У вас вийде тісто.
- Посипте стіл борошном і розкачайте тісто у формі ковбаски 2,5 см в діаметрі. Наріжте її поперек на шматочки 1,5 см шириною (можете з тіста скачати кульки або надати будь-яку іншу форму, яку Вам підкаже фантазія).
- Закип’ятіть в каструлі підсолену воду і покладіть в неї вареники (кидайте кожний окремо, щоб не злиплися). Коли вода знову закипить і вареники спливуть наверх, можете їх витягати шумівкою.
- Подача. Готові вареники викладіть на тарілку, покладіть шматочок масла. Подавайте гарячими зі сметаною.