X

Морський окунь, тріска, пікша смажені в тісті

Морський окунь, тріска, пікша смажені в тісті

Інгредієнти:

  • 600— 700 г риби,
  • 150-200 г жиру для фритюру,
  • 250 г борошна,
  • 2 яйця,
  • 2 ст. ложки олії,
  • сіль,
  • мелений перець,
  • лимонний сік за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену рибу розібрати на філеї без кісток і шкіри і нарізати невеликими видовженими брусочками («паличками»). Скласти в емальований посуд, посолити, поперчити, збризкати розведеною за смаком лимонною кислотою або лимонним соком.
  2. Витримати 30 хв у прохолодному місці.
  3. У просіяне пшеничне борошно вилити холодне молоко і олію, додати сіль і збиті в піну сирі яєчні білки. Перемішати, щоб не було грудок. Розігріти фритюр і, наколовши кожен шматочок риби на виделку, занурювати в тісто й опускати для смаження у фритюр на 2— 3 хв, повертаючи виделкою для того, щоб риба рівномірно обсмажилася. ,
  4. На гарнір подати смажену соломкою картоплю. Окремо можна подати майонез.
  5. Так само можна приготувати палтуса, сома, щуку, сига, річкового миня.