X

Мозки смажені

Інгредієнти:

  • 700 г мозків,
  • перець,
  • сіль,
  • 2 ст. ложки масла,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Мозки вимочити, видалити плівки, посипати сіллю, перцем, обкачати в борошні й присмажити на маслі. Потім поставити на кілька хвилин у духовку, щоб досмажилися.
  2. Мозки можна смажити й у сухарях. У цьому випадку обкачані в борошні мозки потрібно змочити яйцем, збитим з невеликою кількістю молока і солі, посипати сухарями і засмажити на маслі.
  3. Подаючи до столу, смажені мозки покласти на блюдо, залити розтопленим маслом, посипати зеленню петрушки, а поруч покласти смажену картоплю і відварний зелений горошок. Мозки можна прикрасити скибочками лимона.