Інгредієнти:
- Яблука – 1,5кг (я вважаю краще використовувати суміш яблук Голден, Фуджі, Гала),
- Вода – 1/2 склянки на кожні 5 яблук,
- Мелена кориця – 1/2 ч ложки.
Спосіб приготування:
- Поріжте яблука на дольки, за бажанням можна почистити від шкірки.
- Помістіть нарізані яблука, воду і корицю у великий сотейник або каструлю, поставлену на середній вогонь. Накрийте кришкою і готуйте 15-20 хвилин або до готовності.
- Помістіть готові яблука у блендер і перемішайте до однорідної маси. Дайте яблучному соусу охолонути до кімнатної температури, після чого зберігайте в холодильнику до одного тижня.
Примітки:
- У мого яблучного соуса трохи темніший колір, тому що я не очистила від шкірки і використовувала корицю. Сміливо очистіть яблука і за бажанням не додавайте корицю.
- Якщо ви віддаєте перевагу солодкому яблучному соусу, додайте до яблук, 2-4 столові ложки гранульованого цукру.