X
    Категорії: Салати

Ніжний салат з кальмарів

Інгредієнти:

  • 2 кальмара,
  • 350 г відвареного курячого філе,
  • 1 велике кисле (краще зелене) яблуко,
  • 4-5 столових ложок майонезу,
  • 1 невелика цибулина;

За бажанням:

  • 1 Столова ложка подрібненої зелені петрушки,
  • сіль і червоний мелений перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Кальмари чистимо, знімаючи плівку, і опускаємо в киплячу підсолену воду. Варимо до готовності / 3-5 хв /, виймаємо, остуджуєм і нарізаємо невеликими брусочками або смужками – кому як подобається.
    Філе ріжемо на невеликі шматочки в розмір кальмарам. Яблуко миємо, чистимо і ріжемо, знову ж таки, брусочками. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
  2. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти, додаючи в останню чергу яблучко. Заправляємо майонезом, солимо, перчимо і ще раз перемішуємо.
  3. Готовий салат викладаємо гіркою в салатник, посипаємо зеленню петрушки і прикрашаємо скибочками кальмара.