Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла або маргарину,
- 150 г цукру,
- 2 ч.л. ванільного цукру,
- 3 яйця,
- 1 ч.л. меленого імбиру (можна не додавати),
- 2 ч.л. розпушувача,
- 450-500 г борошна,
- 100 г цукрової пудри,
- харчові барвники.
Спосіб приготування:
- Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
- Додати яйця, перемішати.
- Додати імбир.
- Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
- Тісто розкачати завтовшки 3-4 мм.
- Формочками або ножем вирізати фігурки.
- Деко трохи змастити маслом або застелити папером для випічки.
- Викласти фігурки.
- У кожній фігурці зробити невеличку дірочку (я для цього використовувала дерев’яну паличку).
- Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 10-15 хвилин.
- Для приготування глазурі в цукрову пудру додати небагато води (2-3 ст.л.).
- Перемішати. Маса повинна бути не густою і не рідкою.
- Якщо маса густа, додайте ще трохи води, якщо рідка – додайте цукрової пудри.
- Глазур розділити (на стільки частин, скільки кольорів барвників), додати харчові барвники, перемішати.
- Печиво вмочити в глазур.
- Викласти на тарілку або решітку, дати повністю висохнути.
- Також глазурю можна намалювати різні візерунки. Для цього глазур треба покласти в поліетиленовий пакетик, зробити невеликий отвір, і завдати візерунки.
- У дірочки втягати нитки або стрічки.