Інгредієнти:
- 500 г оселедця,
- 150 г цибулі,
- 100 г моркви,
- 1 склянка 3%-ного оцту,
- 2 ст. ложки олії,
- 2 лаврові листки,
- 5 горошин духмяного перцю,
- кориця і цукор за смаком.
Спосіб приготування:
- Дрібно нашинкувати ріпчасту цибулю, відварити моркву і нарізати її скибочками. Скласти в посуд, додати спеції, цукор і влити оцет. Довести до кипіння, проварити протягом 5 хв. Зняти з вогню й охолодити. Вимочений (найкраще в холодному молоці) оселедець промити, розібрати на філеї без шкіри і кісток, скласти в скляний посуд, залити маринадом і олією. Оселедець буде готовий до вживання через 1 добу.
- Замість цілих філеїв можна маринувати оселедець, нарізаний шматочками. У цьому випадку він буває готовим через 12 годин.