X

Оселедець солоний маринований

Інгредієнти:

  • 500 г оселедця,
  • 150 г цибулі,
  • 100 г моркви,
  • 1 склянка 3%-ного оцту,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 2 лаврові листки,
  • 5 горошин духмяного перцю,
  • кориця і цукор за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нашинкувати ріпчасту цибулю, відварити моркву і нарізати її скибочками. Скласти в посуд, додати спеції, цукор і влити оцет. Довести до кипіння, проварити протягом 5 хв. Зняти з вогню й охолодити. Вимочений (найкраще в холодному молоці) оселедець промити, розібрати на філеї без шкіри і кісток, скласти в скляний посуд, залити маринадом і олією. Оселедець буде готовий до вживання через 1 добу.
  2. Замість цілих філеїв можна маринувати оселедець, нарізаний шматочками. У цьому випадку він буває готовим через 12 годин.