X

Португальські гарячі шоколадні тістечка

Інгредієнти:

  • 150 г чорного шоколаду 70%,
  • 150 г вершкового масла,
  • 1,25 чашки борошна,
  • 3 яйця,
  • 3 жовтки,
  • 0,5 чашки цукру,
  • щіпка солі.

Спосіб приготування:

  1. Формочки для маленьких кексів або маффінів змастити вершковим маслом.
  2. Розігріти духовку до 190 °С.
  3. На водяній бані нагріти шоколад з вершковим маслом і добре перемішати.
  4. За допомогою міксера або комбайна збити яйця і жовтки з цукром близько 3 хвилин. Продовжуючи збивати, влити шоколадну масу, потім додати борошно. Перемішати.
  5. За допомогою ополоника розлити масу по формочках і запікати в духовці 10 хвилин.
  6. Готові тістечка посипати цукровою пудрою
  7. Примітка: всередині тістечка утворюється гарячий шоколад.