Інгредієнти:
- 600 г телятини,
- 2 цибулини, очищені и порізані на четвертинки,
- 2 великі морквини, нарізані кружальцями,
- 3 лаврові листки,
- 1 ст. ложка лимонного соку,
- сіль і перець,
- 200 г свіжих грибів,
- 2,5 ст. ложки вершкового масла,
- 1,5 ст. ложки борошна,
- 1 яєчний жовток,
- 0,5 склянки вершків,
- гілочка петрушки.
Спосіб приготування:
- Нарізати телятину кубиками завбільшки близько 4 см. Покласти в каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння, потім відкинути м’ясо на друшляк і промити, щоб видалити шумовиння. Покласти телятину назад у каструлю, додати цибулю, моркву, лавровий лист, лимонний сік, сіль і перець. Залити літром води, довести до кипіння, накрити кришкою і залишити на вогні на 1,5 години, поки м’ясо не розм’якшиться. За півгодини до кінця варіння додати гриби.
- Розтопити масло на маленькій сковороді, змішати з борошном і підсмажувати на повільному вогні близько 1 хв, щоб борошно не стало коричневим. Викласти готову телятину з овочами на блюдо. Рідину, що залишилася, кип’ятити доти, поки не залишиться приблизно півлітра.
- Вилити цю рідину в сковороду з маслом і борошном. Розмішувати соус доти, поки він не стане однорідним, довести його до кипіння і залишити на повільному вогні ще на 5 хв. При необхідності можна додати ще спецій. Зняти соус з вогню, змішати яєчний жовток із вершками і додати до соусу.
- Підігріти соус, не доводячи до кипіння. Полити соусом телятину. Прикрасити блюдо петрушкою.