X

Риба смажена з катоплею

Риба смажена з катоплею

Інгредієнти:

  • 600— 700 г риби,
  • 1 кг картоплі,
  • 200 г жиру для фритюру,
  • сіль і мелений перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену рибу нарізати брусочками завтовшки з палець, посолити, поперчити, витримати в прохолодному місці 30 хв. Нарізати тонкою соломкою картоплю, промити й обсушити.
  2. Рибу обсушити в чистій тканині, опустити в сильно розігрітий фритюр, обсмажити, витягти шумівкою на
    підігріте блюдо. Опустити у фритюр картоплю, посолити.
  3. Готову картоплю викласти на рибу, посипати подрібненою зеленню петрушки, прикрасити дольками свіжих помідорів. Окремо подати зелений салат.
  4. Цю страву можна приготувати із судака, щуки, палтуса, камбали, тріски, пікші, сайди. Зручно використовувати і готове філе.