Інгредієнти на 4 порції:
- 1 копчена куряча грудка,
- 1 велике зелене яблуко,
- 1 авокадо,
- 1 невелика морква,
- маленька жменька грецьких горіхів,
- ½ невеликий червоної цибулини,
- качан листового салату.
Для заправки:
- 4 ст.л. майонезу,
- 4 ст.л. йогурту,
- 1 маленький зубчик часнику,
- 1/4 маленької цибулини,
- 3-4 гілочки петрушки,
- 1 ст.л. лимонного соку,
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Готуємо заправку. Петрушку дрібно рубаємо. Цибулю і часник тремо на дрібній тертці й кладемо в маленьку миску. Туди ж кладемо петрушку, майонез і йогурт, вливаємо лимонний сік і перемішуємо. Додаємо сіль і перець за смаком.
- Червону цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Курячу грудку ріжемо тонкими скибочками.
- У яблука видаляємо серцевину і чистимо шкірку. Нарізаємо тонкими скибочками.
- Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і чистимо шкірку. М’якоть нарізаємо тонкими скибочками. Морква тремо на дрібній тертці. Кладемо в порційні тарілки салатне листя, курку та овочі. Посипаємо грецькими горіхами, поламаними на великі шматочки. Подаємо із заправкою.