X

Шашлик із вирізки

Шашлик із вирізки

Інгредієнти:

  • 600 г вирізки,
  • 50 г ріпчастої цибулі,
  • 10 г борошна,
  • 80 г олії,
  • перець,
  • сіль,
  • оцет,
  • 100 г помідорів,
  • 1 ст. ложка грубо на різаної зеленої цибулі.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо обмити, очистити від плівок, нарізати близько 30 шматочків, відбити вологим сікачем, надавши їм форми кружалець завтовшки близько 1—2 см. Дрібно нарубати цибулю. М’ясо покласти в миску, пересипати рубано» цибулею, перцем і сіллю. Трохи збризкати оцтом і тримати під кришкою 2—3 години. Приготувати 4 дерев’яні палички завтовшки близько 0,5 см, завдовжки близько 15 см. На кожну паличку нанизати б—8 кружалець м’яса, очистивши їх від цибулі й посипавши борошном. Смажити на сковороді в сильно розігрітій олії на паличках так, щоб зверху утворилася рум’яна скоринка, а всередині м’ясо було рожеве.
  2. Подавати відразу ж після смаження на підігрітому блюді, прикрасивши сирими помідорами, нарізаними кружальцями, і грубо нарізаною зел єною цибулею.
  3. Окремо подати картоплю «фрі», брюссельську капусту або стручкову квасолю і зелений салат.