X
    Категорії: Торти

Швидкий шоколадний торт

Інгредієнти для бісквіта:

  • 350 г. згущеного молока,
  • 2 яйця,
  • 125 г. пшеничного борошна,
  • 25 г. какао,
  • 1 ч. ложка соди.

Для крему:

  • 500 мл молока,
  • 150 г. цукру,
  • 1 яйце,
  • 70 г. муки,
  • 25 г. какао.

Для глазурі:

  • 150 г. шоколаду,
  • 75 мл вершків 35% жирності.

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Яйця збити міксером до пишної світлої маси, додати згущене молоко і соду, перемішати. Всипати борошно з какао і перемішати (не збивати).
  2. Вилити тісто в змащену вершковим маслом середню форму для випікання і поставити випікатися на 25 хвилин.
  3. Яйце збовтати, змішати з молоком і борошном. Поставити на маленький вогонь і варити, постійно помішуючи, до загущення. Додати какао і добре перемішати. Дати охолонути.
  4. Остиглий бісквіт розрізати на три коржі. Промазати коржі кремом, зібравши торт і прибрати в холодильник мінімум на 6 годин.
  5. Шоколад розтопити в вершках на маленькому вогні і відразу ж облити їм шоколад.
  6. Дати глазурі застигнути.