Інгредієнти:
- 2 свіжі скумбрії,
- 1 морква середня,
- 2 яйця,
- 2 ст.л. желатину,
- сіль,
- перець чорний мелений.
Спосіб приготування:
- Скумбрію випатрати (не розрізати до кінця спинку), відрізати хвіст, плавники, видалити центральну кістку і дрібні кісточки. Рибу посолити, поперчити всередині, присипати желатином.
- Моркву відварити, очистити і нарізати тонкими пластинками. Яйце відварити круто, очистити і нарізати кружечками.
- На одну половинку риби покласти яйця, зверху моркву і накрийте другою половинкою. Щільно загорніть рибу у фольгу, замотайте нитками і покладіть в киплячу воду.
- Варіть після закипання 30 хвилин. Дістаньте скумбрію, викладіть на дошку і поставте під прес до повного охолодження. Перед подачею видаліть нитки і зніміть фольгу.
- Також можна: сира морква на тертці, дрібно порізану цибулю і помідор. І під прес не ставити. Смак скумбрії в фользі від цього не погіршився.