X

Соус Беарнез

Соус беарнез

Інгредієнти:

  • 2 ст. ложки винного оцту,
  • 1 ч. ложка дрібно нарубаної ріпчастої цибулі,
  • 4 горошини чорного перцю,
  • 2—3 ст. ложки сухого білого вина,
  • 2 жовтки,
  • 30 г вершкового масла,
  • 1 ч. ложка подрібненої зелені петрушки,
  • 1 ч. ложка нарубаного бадилля селери.

Спосіб приготування:

  1. Проварити цибулю з оцтом і попередньо змолотим чорним перцем під кришкою протягом кількох хвилин. Трохи охолодити і додати вино й збиті жовтки. Помістити посуд на водяну баню з гарячою, але не киплячою водою і збивати деркачиком. Коли маса загусне, посолити і всипати зелень.
  2. Подаючи до столу, соус помістити на блюдо поруч з м’ясом відразу ж після приготування.