Інгредієнти:
- 2 ст. ложки винного оцту,
- 1 ч. ложка дрібно нарубаної ріпчастої цибулі,
- 4 горошини чорного перцю,
- 2—3 ст. ложки сухого білого вина,
- 2 жовтки,
- 30 г вершкового масла,
- 1 ч. ложка подрібненої зелені петрушки,
- 1 ч. ложка нарубаного бадилля селери.
Спосіб приготування:
- Проварити цибулю з оцтом і попередньо змолотим чорним перцем під кришкою протягом кількох хвилин. Трохи охолодити і додати вино й збиті жовтки. Помістити посуд на водяну баню з гарячою, але не киплячою водою і збивати деркачиком. Коли маса загусне, посолити і всипати зелень.
- Подаючи до столу, соус помістити на блюдо поруч з м’ясом відразу ж після приготування.