X

Соус бешамель основний

Соус бешамель основний

Інгредієнти:

  • 4—5 склянок кип’яченого молока,
  • 4 ст. ложки борошна,
  • 60 г вершкового масла,
  • сіль,
  • чорний або білий перець,
  • мускатний горіх.

Спосіб приготування:

  1. Масло розтопити в глибокому посуді на помірному вогні. Знявши з вогню, поступово додавати по ложці борошно. Знову поставити на плиту і підігріти. Зняти з вогню і при періодичному помішуванні влити половину молока. Кремо-подібну масу знову проварити до згущення, безупинно перемішуючи. Долити решту молока, заправити сіллю, перцем і тертим мускатним горіхом, зняти з вогню й охолодити при періодичному помішуванні. Вилити в чистий сухий посуд, накрити кришкою і витримати на холоді (при температурі 6—8°С) до моменту використання.
  2. Уживається як складова частина і як основа для різних соусів з відповідними додатками, як, наприклад, томат-пюре, гірчиця, овочева паста, паста з копченого сала, рибний або м’ясний бульйон, соус з обсмажених кісток і т. д.