X

Соус гірчичний

Інгредієнти:

  • На 1/2 ст. ложки готової гірчиці — 1 ст. ложка борошна,
  • 1/4 склянки виноградного білого вина,
  • 1 склянка рибного бульйону,
  • 2 сирі жовтки,
  • 1/2 очищеного від шкірочки лимона,
  • цукор — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло, готову гірчицю і пасероване борошно розтерти, розбавити гарячим рибним бульйоном, влити біле виноградне сухе вино, додати кілька скибочок лимона, цукор.
  2. Прокип’ятити і процідили охолоджений до 70°С соус; заправити, увесь час помішуючи, сирими жовтками.
  3. Цей соус добрий до відварної осетрової риби, форелі, лина, судака.