X

Соус смородинний з лимоном

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла,50 г ріпчастої цибулі,
  • 50 г селери,
  • 50 г моркви,
  • 80 г борошна,
  • 600 г білого м’ясного бульйону,
  • 200 г червоного вина,
  • 1 лавровий лист,
  • 50 г смородинного джему,
  • 1 лимон,
  • 100 г грибів або трюфелів.

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю, селеру і моркву, дрібно нашатковані, пасерувати на маслі разом з борошном до підрум’янювання. В отриману суміш влити
    бульйон і вино, покласти лавровий лист і дати прокипіти 10—15 хв. Потім для солодкості додати смородинний джем і влити лимонний сік. Суміш процідити.
  2. Подаючи до столу, додати гриби або трюфелі, нарізані скибочками й ошпарені гарячою водою для м’якості. Соус подавати гарячим до дичини або маринованої баранини.