Інгредієнти:
- 1 кг помідорів,
- 1 голівка часнику,
- 2 ч. ложки червоного перцю,
- 3 ч. ложки хмелі-сунелі,
- 2 ч. ложки коріандру.
Спосіб приготування:
- Помідори нарізати на четвертинки, покласти в емальований посуд, залишити на добу, потім злити сік, що виділився, і використати його в супі. М’якоть, що залишилася, прокип’ятити на слабкому вогні, щоб зійшла шкірочка, і протерти в пюре або віджати крізь соковижималку, відкинувши шкірочку і насіння. Після цього продовжувати варити пюре на повільному вогні до бажаної густоти, увесь час помішуючи, щоб воно не пристало до дна посуду.
- Заправити прянощами, посолити і прогрівати ще протягом 3—4 хв.