X

Соус томатно-часниковий

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів,
  • 1 голівка часнику,
  • 2 ч. ложки червоного перцю,
  • 3 ч. ложки хмелі-сунелі,
  • 2 ч. ложки коріандру.

Спосіб приготування:

  1. Помідори нарізати на четвертинки, покласти в емальований посуд, залишити на добу, потім злити сік, що виділився, і використати його в супі. М’якоть, що залишилася, прокип’ятити на слабкому вогні, щоб зійшла шкірочка, і протерти в пюре або віджати крізь соковижималку, відкинувши  шкірочку і насіння. Після цього продовжувати варити пюре на повільному вогні до бажаної густоти, увесь час помішуючи, щоб воно не пристало до дна посуду.
  2. Заправити прянощами, посолити і прогрівати ще протягом 3—4 хв.