X

Судак смажений зі свіжими грибами

Судак смажений зі свіжими грибами

Інгредієнти:

  • 1 кг риби,
  • 150 г свіжих грибів,
  • 2 ст. ложки пряженого масла,
  • 1,5 ст. ложки борошна,
  • сіль і мелений перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену рибу розібрати на філеї зі шкірою, але без кісток. Нарізати порційними шматками, посолити, поперчити, обкачати в борошні. Добре розігріти сковороду з пряженим маслом, покласти рибу й обсмажити з обох боків на сильному вогні до утворення хрусткої рум’яної скоринки. Підготовлені білі гриби або печериці нарізати тонкими скибочками, викласти на сковороду з розігрітим маслом. Через 10 хв влити 2 ст. ложки води, закрити сковороду кришкою, значно зменшити нагрівання і довести гриби до готовності. Посолити. Викласти рибу на блюдо, зверху на кожен шматок покласти гриби. На гарнір . подати смажену картоплю і зелений салат. “
  2. Так само можна приготувати аргентину або хека, відібравши для цього досить велику рибу.
  3. Страва із судака добре пасує до святкового столу.