Інгредієнти:
- 1 кг риби,
- 150 г свіжих грибів,
- 2 ст. ложки пряженого масла,
- 1,5 ст. ложки борошна,
- сіль і мелений перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготовлену рибу розібрати на філеї зі шкірою, але без кісток. Нарізати порційними шматками, посолити, поперчити, обкачати в борошні. Добре розігріти сковороду з пряженим маслом, покласти рибу й обсмажити з обох боків на сильному вогні до утворення хрусткої рум’яної скоринки. Підготовлені білі гриби або печериці нарізати тонкими скибочками, викласти на сковороду з розігрітим маслом. Через 10 хв влити 2 ст. ложки води, закрити сковороду кришкою, значно зменшити нагрівання і довести гриби до готовності. Посолити. Викласти рибу на блюдо, зверху на кожен шматок покласти гриби. На гарнір . подати смажену картоплю і зелений салат. “
- Так само можна приготувати аргентину або хека, відібравши для цього досить велику рибу.
- Страва із судака добре пасує до святкового столу.