X
    Категорії: Супи

Суп гороховий з копченостями

Інгредієнти:

  • 3л. яловичого або курячого бульйону,
  • 2ст. гороху,
  • 2-3 свинячих копчених реберець,
  • 1 велика морква,
  • 1 велика цибулина,
  • 5-6 картоплин,
  • Сіль, перець,
  • Рослинне масло,
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  1. Бульйон поставити на вогонь, довести до кипіння; горох добре промити і всипати в бульйон, знову довести до кипіння, зменшити вогонь і залишити варитися на годину-півтори, періодично помішуючи. З реберець зрізати м’ясо, порізати на шматочки, поки залишити, а кістки що залишилися покласти в каструлю до бульйону з горохом.
  2. Моркву і цибулю почистити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дуже дрібно нарізати.
    Нагріти сковорідку, обсмажити трохи зрізане з реберець м’ясо з невеликою кількістю рослинного або вершкового масла, додати цибулю, обсмажувати до золотистого кольору і додати моркву. Ще трохи обсмажувати і вимкнути вогонь.
  3. Почистити і порізати великими кубиками картоплю.
  4. Коли горох вже практично розварився, викладаємо в нього картоплю, хвилин через 5 викладаємо м’ясо з морквою і цибулею. Солимо, перчимо, варимо до готовності картоплі. Горох тим часом повинен зовсім розваритися! При подачі додати зелень!