Інгредієнти:
- 3л. яловичого або курячого бульйону,
- 2ст. гороху,
- 2-3 свинячих копчених реберець,
- 1 велика морква,
- 1 велика цибулина,
- 5-6 картоплин,
- Сіль, перець,
- Рослинне масло,
- Зелень.
Спосіб приготування:
- Бульйон поставити на вогонь, довести до кипіння; горох добре промити і всипати в бульйон, знову довести до кипіння, зменшити вогонь і залишити варитися на годину-півтори, періодично помішуючи. З реберець зрізати м’ясо, порізати на шматочки, поки залишити, а кістки що залишилися покласти в каструлю до бульйону з горохом.
- Моркву і цибулю почистити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дуже дрібно нарізати.
Нагріти сковорідку, обсмажити трохи зрізане з реберець м’ясо з невеликою кількістю рослинного або вершкового масла, додати цибулю, обсмажувати до золотистого кольору і додати моркву. Ще трохи обсмажувати і вимкнути вогонь. - Почистити і порізати великими кубиками картоплю.
- Коли горох вже практично розварився, викладаємо в нього картоплю, хвилин через 5 викладаємо м’ясо з морквою і цибулею. Солимо, перчимо, варимо до готовності картоплі. Горох тим часом повинен зовсім розваритися! При подачі додати зелень!