Інгредієнти:
- 2/3 склянки крупи рисової (перлової, манної) або 1 склянка крупи вівсяної (ячмінної, пшеничної, пшона),
- по 1 шт. моркви, кореня петрушки,
- 2 голівки ріпчастої цибулі,
- 40 г жиру і 2 л бульйону або води,
- 3 ст. ложки томата.
Спосіб приготування:
- Підготовлену крупу всипають у киплячий бульйон або воду і варять. За 10—15 хв до її готовності додають нарізані дрібними кубиками пасеровані овочі. Перед закінченням варіння в суп кладуть сіль, спеції.
- При готуванні суну з манною крупою в киплячий бульйон або воду кладуть пасеровані овочі й варять 5—10 хв, потім додають крупу і варять до готовності. Подаючи до столу, в суп кладуть шматочок м’яса яловичого або пташиного і посипають зеленню. Можна готувати суп і з томатом.