X
    Категорії: Супи

Суп із крупою

Інгредієнти:

  • 2/3 склянки крупи рисової (перлової, манної) або 1 склянка крупи вівсяної (ячмінної, пшеничної, пшона),
  • по 1 шт. моркви, кореня петрушки,
  • 2 голівки ріпчастої цибулі,
  • 40 г жиру і 2 л бульйону або води,
  • 3 ст. ложки томата.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену крупу всипають у киплячий бульйон або воду і варять. За 10—15 хв до її готовності додають нарізані дрібними кубиками пасеровані овочі. Перед закінченням варіння в суп кладуть сіль, спеції.
  2. При готуванні суну з манною крупою в киплячий бульйон або воду кладуть пасеровані овочі й варять 5—10 хв, потім додають крупу і варять до готовності. Подаючи до столу, в суп кладуть шматочок м’яса яловичого або пташиного і посипають зеленню. Можна готувати суп і з томатом.