Інгредієнти:
- 1,5 л молока,
- 0,7 л води,
- півсклянки рису або манної, кукурудзяної, ячмінної, гречаної, перлової крупи,
- 3/4 склянки пшона або 1,5 склянки вівсяних пластівців «геркулес»,
- 1 ст. ложка цукру,
- 20 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Підготовлену крупу (рисову, гречану, пшоно) варять у підсоленій воді до напівготовності, потім воду зливають, додають гаряче молоко, розведене водою, і варять суп протягом 15—20 хв.
- Кукурудзяну і перлову крупи варять у воді до готовності (співвідношення води і крупи 6:1), після чого воду зливають, додають молоко, розведене водою, доводять до кипіння.
- При варінні супу з манною або ячмінною крупою її попередньо просівають, після чого всипають тонкою цівкою у киплячу суміш молока і води, безупинно помішуючи, Варять суп 15—20 хв.
- Вівсяні пластівці кладуть у кипляче молоко, розведене водою, і варять, безупинно помішуючи, 25—30 хв. Сіль і цукор додають наприкінці варіння.