X

Суп-пюре з груші земляної

Інгредієнти:

  • 800 г очищеної земляної груші (топінамбура),
  • 100 г великої перлової крупи,
  • 50 г масла,
  • склянка вершків (або молока),
  • 2 жовтки,
  • кріп,
  • петрушка.

Спосіб приготування:

  1. Очистити 800 г земляної груші, дорізати, зварити в підсоленому окропі, процідити.
  2. Відділити 6 ст. ложок груші, решту протерти. Розварити 100 г великої перлової крупи, протерти крізь сито, змішати з протертою грушею і її відваром. Додати 50 г масла, склянку вершків (або молока), розбовтану з 2 жовтками, відділені груші. Прогріти, не доводячи до кипіння. Всипати рубану зелень.