X
    Категорії: Супи

Суп з фрикадельками

Інгредієнти для супу:

  • 400 г яловичини для супу (з кістками)
  • 1 корінь петрушки
  • 120 г моркви, натертої на крупній тертці
  • 1 цибулина (невелика)
  • 1 помідор
  • 1-2 картоплини
  • 1 склянку свіжого зеленого горошку (зерна або молоді стручки)
  • 1/2 солодкого червоного перцю
  • 3-4 лаврового листя
  • сіль, мелений чорний перець за смаком.

Для фрикадельок:

  • 400 г яловичого фаршу
  • 1/2 склянки рису
  • сіль, мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Покладіть яловичину в каструлю з холодною водою (близько 2,5 л) і доведіть до кипіння. Зніміть пінку і варіть протягом 1-1,5 годин на повільному вогні.
  2. Очистіть і наріжте корінь петрушки, цибулю, натріть на тертці моркву і покладіть всі овочі в бульйон. Варіть ще 20-30 хвилин.
  3. Поки вариться бульйон, зробіть фрикадельки. Для цього покладіть рис в невелику каструлю, залийте його холодною водою, посоліть і поставте на помірний вогонь. Після закипання варіть протягом приблизно 10 хвилин. Відкиньте рис на друшляк, промийте холодною водою і дайте охолонути до кімнатної температури.
  4. Покладіть фарш в миску, додайте сіль і чорний перець. Додайте охолоджений рис і все ретельно перемішайте.
  5. Скачайте невеликі фрикадельки з підготовленого фаршу.
  6. Коли бульйон буде готовий, вийміть з нього шматок м’яса і відкладіть для використання в будь-якому іншому блюді.
  7. Очистіть і наріжте шматочками картоплю. Покладіть його в суп.
  8. Наріжте помідор на дрібні шматочки і також додайте в суп.
  9. Додайте в суп горошок.
  10. Наріжте тонкими смужками перець і теж покладіть його в суп. Варіть суп на помірному вогні протягом 10 хвилин.
  11. Додайте в суп підготовлені фрикадельки, посоліть і поперчіть. Варіть ще 10 хвилин, потім вимкніть вогонь і дайте настоятися ще приблизно 10 хвилин.Смачного!