Інгредієнти для супу:
- 400 г яловичини для супу (з кістками)
- 1 корінь петрушки
- 120 г моркви, натертої на крупній тертці
- 1 цибулина (невелика)
- 1 помідор
- 1-2 картоплини
- 1 склянку свіжого зеленого горошку (зерна або молоді стручки)
- 1/2 солодкого червоного перцю
- 3-4 лаврового листя
- сіль, мелений чорний перець за смаком.
Для фрикадельок:
- 400 г яловичого фаршу
- 1/2 склянки рису
- сіль, мелений чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Покладіть яловичину в каструлю з холодною водою (близько 2,5 л) і доведіть до кипіння. Зніміть пінку і варіть протягом 1-1,5 годин на повільному вогні.
- Очистіть і наріжте корінь петрушки, цибулю, натріть на тертці моркву і покладіть всі овочі в бульйон. Варіть ще 20-30 хвилин.
- Поки вариться бульйон, зробіть фрикадельки. Для цього покладіть рис в невелику каструлю, залийте його холодною водою, посоліть і поставте на помірний вогонь. Після закипання варіть протягом приблизно 10 хвилин. Відкиньте рис на друшляк, промийте холодною водою і дайте охолонути до кімнатної температури.
- Покладіть фарш в миску, додайте сіль і чорний перець. Додайте охолоджений рис і все ретельно перемішайте.
- Скачайте невеликі фрикадельки з підготовленого фаршу.
- Коли бульйон буде готовий, вийміть з нього шматок м’яса і відкладіть для використання в будь-якому іншому блюді.
- Очистіть і наріжте шматочками картоплю. Покладіть його в суп.
- Наріжте помідор на дрібні шматочки і також додайте в суп.
- Додайте в суп горошок.
- Наріжте тонкими смужками перець і теж покладіть його в суп. Варіть суп на помірному вогні протягом 10 хвилин.
- Додайте в суп підготовлені фрикадельки, посоліть і поперчіть. Варіть ще 10 хвилин, потім вимкніть вогонь і дайте настоятися ще приблизно 10 хвилин.Смачного!