Інгредієнти:
- 1—1,5 кг свинини (корейка, окіст),
- 0,5 ст. ложки олії для підсмажування,
- 1 морквина,
- 1 цибулина,
- мелений перець,
- сіль
Спосіб приготування:
- Шматок свинячої корейки або окосту обмити, обсушити. З лопатки можца видалити кістки. М’ясо посолити, згорнути, перев’язати шпагатом, досипати меленим перцем і обсмажити на сковороді з олією або запекти в дуже гарячій духовці. Коди печеня з усіх боків підрум’яниться, влити склянку гарячої води, покласти цибулю, моркву і пекти в духовці, кожні 10—15 хвилин поливаючи соком, що знаходиться на листі, Якщо виделка вільно входить у м’ясо і з’являється світлий сік, то печеня готова.
- Перед тим як подати до столу, м’ясо розрізати -поперек волокон на скибочки завтовшки 1см, викласти на блюдо і полити процідженим соусом, що залишився від смаження.
- Біля м’яса на блюдо покласти смажену картоплю, тушковану свіжу або квашену капусту.