X

Свинина з рисом і ананасом

Свинина з рисом і ананасом

Інгредієнти:

  • 500 г нежирної свинини (філе або шніцель),
  • 1—2 ст. ложки вершкового масла або маргарину,
  • 1 цибулина,
  • 3 шт. гвоздики,
  • 0,5 чайної ложки меленого коріандру,
  • 1 ч. ложка солі,
  • 250 г рису,
  • 6 скибочок ананаса,
  • по 1/4 ч. лджки кориці й кардамону,
  • 3 ст. ложки ананасового соку,
  • 1 ст. ложка лимонного соку,
  • 1 ст. ложка цукру.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо нарізати скибочками завбільшки з яйце.
  2. Масло розігріти й обсмажити в ньому м’ясо, додавши коріандр, гвоздику і дрібно нарубану цибулю.
  3. Не перестаючи помішувати, смажити 10 хв.
  4. Потім додати 1 склянку води і тушкувати.
  5. Зварений рис перемішати з 3 дольками нарізаних ананасів.
  6. М’ясо змішати з готовим соусом і покласти у форму для випікання, зверху покласти рис.
  7. Поверхню посипати корицею і кардамоном і збризкати 2—3 ст. ложками води.
  8. Скибочки ананаса,що залишилися, вмішати з ананасовим соком, 1 ст. ложкою цукру і ледь підрум’янити на невеликому вогні. Цю суміш викласти на поверхні рису.
  9. Готову форму вставити в духовку і запікати під кришкою протягом 10 хв.