Інгредієнти:
- 150 грам сиру гауда (потерти на дрібній тертці) + 100 грам для посипання,
- 1 ч. ложка з невеликою гіркою сухих дріжджів,
- 0.5 ч. ложки солі,
- 1 ч. ложка цукру,
- 250 мл. теплої води,
- 2 ст. ложки рослинної олії,
- 3-3.5 склянки борошна.
Спосіб приготування:
- У воді розчинити цукор і дріжджі, потім додати сіль і половину норми борошна (просіяної), розмішати, влити олію.
- Всипати 150 грамів сиру. поступово підсипаючи просіяне борошно замісити гладке тісто, перекласти у змащену олією миску, накрити й забрати в тепле місце на 1.5 години, за цей час тісто має добре підійти.
- Потім тісто обмяти, деко застелити промасленим папером, змоченими в рослинній олії руками “видавити” 12 кульок на деко (на великій відстані один від одного), дати булочкам постояти 15-20 хвилин, потім змастити збитим яйцем і добре посипати тертим сиром (що залишилися 100 грамів).
- Духовка нагріта на 200 градусів, випікати булочки 25-30 хвилин, до готовності.
Переглянути коментарі (1)
яким сиром можна замінити сир гауда? можна звичайний твердий сир?