Інгредієнти:
- 6 відбивних із телятини,
- 1 ст. ложка порошку чилі,
- по половині чайної ложки солі, листя материнки (орегану), листя чебрецю, листя базиліку, цибульного порошку, часникового порошку, білого перцю, чорного перцю,
- 1/4 ч. ложки кайенського перцю,
- 0,5 склянки вершкового масла,
- 4 подрібнені зубки часнику,
- 0,5 склянки свіжонарубаного силантро,
- 1 ч. ложна гірчиці діжон,
- 1 ч. ложка лимонної цедри,
- 2 ст. ложки маслинової олії.
Овочі:
- 1 баклажан,
- 1 великий кабачок,
- 1 червоний солод кий перець,
- 1 жовтий солодкий перець,
- 2 великі очищені морквини,
- 1 іспанська цибулина,
- 3/4 склянки маслинової олії,
- 1/4 склянки лимонного соку,
- 1 ст. ложка тертої цибулі,
- 1 подрібнений зубок часнику,
- 0,5 ч. ложки солі,
- по чверті чайної ложки базиліку, чебрецю, материнки (орегану), паприки, чорного перцю,
- 1 ст. ложка шері,
- 1 ч. ложка соусу вучешир.
Спосіб приготування:
- Видалити з відбивних зайвий жир.
- Посипати сумішшю спецій відбивні. Накрити кришкою і поставити в холодильник на 1 годину.
- Змішати вершкове масло з часником, силантро, гірчицею і лимоном. Розподілити на листі пергаментного папера і скачати, як сигару. Покласти в морозильну камеру на 1 годину.
- Змастити відбивні маслиновою олією. Запікати на решітці 7 хв на середньому вугіллі.
- Нарізати вершкове масло товстими кружальцями. Покласти по одному шматочку на кожну порцію, що складається з 2 відбивних. Відразу подавати до столу з овочами.
- Приготування овочів: очистити й розрізати їх на великі скибочки. Покласти в окремий посуд.
- Змішати інгредієнти, що залишилися, і полити сумішшю овочі. Маринувати 1 годину.
- Присмажити овочі на помірному вугіллі протягом 10 хв. Кілька разів полити їх маринадом і відразу подавати.